Blog

Költözéshez válaszd a platós kisteherautó bérlést!

Miért hasznos a platós kisteherautó bérlés?

Miután már viszonylag sok cég foglalkozik autók ideiglenes bérbeadásával számtalan lehetőség nyílt meg előttünk. Lehetőségünkben áll egy autót akár hónapokra is bérelni, vagy akár csak egy nyaralás alkalmával pár hétre. Bérelhetünk különleges alkalmakra, különleges autókat, limuzint lánybúcsúra vagy régi módik klasszikus autót esküvőre vagy akár szükséges lehet a platós kisteherautó bérlés, mert költözünk. A lehetőségek tárháza szinte határtalan.

Egy közeli ismerősöm példának okáért egy 12 fős baráti társasággal, ment el nyaralni s miután egyiküknek sem volt olyan kocsija, amibe mind el fértek volna, több autóval pedig semmiképpen nem akartak utazni így amellett döntöttek, hogy egy kis buszt kölcsönöznek ki a nyaralás idejére. Mondanom sem kell szinte kivétel nélkül azt állítják, hogy életük legnagyobb kalandja volt.

Szóval, mint a fenti példák is méltán illusztrálják rengeteg alternatíva merül fel az autó kölcsönzés esetében. Személy szerint én akkor vettem igénybe először ezt a szolgáltatást, amikor a szüleim házából költöztem el egy belvárosi lakásba a barátnőimmel. Miután elégé szentimentális vagyok és iszonyúan élveztem a költözködés minden egyes momentumát, semmiképpen nem akartam költöztető céghez fordulni, hiszen akkor pont annak a varázsát vették volna el, amit én úgy imádok. Így döntöttem a platós kisteherautó bérlés mellett, hiszen nagyobb kocsi amivel a bútorokat tudtuk volna szállítani a szüleim háza és az újdonsült lakásunk között nem állt a rendelkezésünkre. Így pedig nem csakhogy a bútorok biztonságos szállítása volt megoldva, de a nagyobb férőhely folyvást a kisebb cuccok szállítása is egészen gyorsan történt.

Személyes tapasztalatok a platós kisteherautó bérlésről

Úgy gondolom a lehető legjobb döntésnek bizonyult a költözés folyamán a platós kisteherautó bérlése. Ugyanis a kölcsönzésnek rendkívül egyszerű mente volt és 15 ezer Ft-ba került az egynapos igénybe vétele, ami jelentősen olcsóbb mintha egy költöztető céget bíztam volna meg a feladattal. Arról nem is beszélve, hogy az egész költözés így a mi tempókban tudott haladni. Áthívtam a barátaimat, akik mindenbe segítettek a holmik csomagolásától kezdve, azoknak a platós kisteherautóra történő felpakolásáig. Az egész folyamat hatalmas buli volt, végig nevettünk és bolondoztunk. Úgy hiszem ez egy felejthetetlen élmény marad.

Szerencsénk volt, hogy a baráti körömből az egyik srác már párszor vezetett ilyen jellegű autót így maga az A pontból B pontba jutás is maximálisan biztonságosan zajlott. Meglepő módon annak ellenére, hogy egyébként rengeteg cuccom van viszonylag gyorsan sikerült kiviteleznünk a költöztetést.  Az összepakolás folyamatától kezdve azoknak a platós kisteherautóra pakolásán át a bútorok felhordásáig és a cuccok kipakolásáig mindössze 3 napra volt szükség. A platós kisteherautót pedig kizárólag a második napon vettük igénybe, amikor konkrétan a költözködés folyamata zajlott. A többi napon nem volt rá szükség hiszen annak érdekében, hogy csak egy napra kelljen a szolgáltatást igénybe vennünk az előző napokban mát mindent precízen és kategorikusan összecsomagoltunk. Így úgy gondolom tényleg nagyon megérte platós kisteherautó bérlés útján megoldani a helyzetet, hiszen annyira gyorsan haladtunk, hogy tulajdonképpen el sem fáradtunk.

A platós kisteherautó bérlés előnyei

Mindent összevetve az ilyen jellegű barátokkal zajló költöztetés szerintem fiatal éveim egyik legmeghatározóbb élménye volt. Úgy éreztem, hogy ez egyfajta mérföld kő volt a felnőtté válásom folyamatában, melynek emléke egy életen át el fog kísérni. Nem csupán azért mert az elköltözésem az önálló életem egyik kulcsfontosságú lépése volt, hanem azért is mert annyira jó élmény a barátokkal együtt ezen keresztül menni. Az egésznek valami csodás varázsa volt és úgy gondolom, azért mert az egészet mi csináltuk. Mi csomagoltunk össze, mi béreltük a platós kisteherautót, mi cipeltük fel a bútorokat a negyedik emeletre és mi rendeztük be az egész lakást. A miénk volt minden pillanat és ez mind gyönyörű emlék marad.

Én személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom a platós kisteherautó bérlés alternatíváját, amennyiben költözni szeretne. Egyrészt sokkalta olcsóbban lehet kijönni, mintha költözető céget fogadnánk, másrészt nagyon nagy előny, hogy ha senkihez nem kell alkalmazkodnunk, hanem mi magunk osszuk be az időnket és a költözés menetét. Így egyrészt jelentős stresszeléstől kíméljük meg magunkat, másrészt átélhetjük az ilyesfajta mérföldkövek varázsát. Hiszen egy lakóhely váltás mindig hatalmas mérföldkő az életünkben. Mindig valami újat, valami izgalmasat valami csodásat tartogat. Ennek a pillanatát pedig szerintem megéri megélni, ugyanis ezek életre szóló élmények, melyeket nem érdekes holmi felesleges stresszelés miatt elengedni. Éljük meg ezeket, mert a szép emlékek a legszebb ajándékok!